Programledare för Melodifestivalen

 

Eric Saade är aktuell som programledare för Melodi­festivalen nästa år.vEnligt uppgift till Expressen är han ett av namnen som diskuteras för prestigeuppdraget.
- Han är otroligt charmerande och gör sig väldigt bra i rutan, säger Christer Björkman.

I går var sista dagen för att skicka in låtar till Melodifestivalen nästa år, och nu börjar arbetet att ta ut 32 bidrag bland de 2 649 inskickade låtarna.
Samtidigt som detta pågår förs också diskussioner inom SVT om vem eller vilka som ska få det hedersfyllda uppdraget att vara programledare för miljonpublikprogrammet.
Enligt uppgift till Expressen är en av de heta kandidaterna en av de senaste årens mest tongivande deltagare i Melodifestivalen - Eric Saade, 21. Han gjorde entré i Melodifestivalen 2010 med låten "Manboy" och kom tillbaka året efter med "Popular" då han vann och fick representera Sverige i Eurovision Sonc Contest i Düsseldorf, där han slutade på tredje plats. Förra året var han en av finalens vinnarakter.
"Ett smickrande uppdrag"
- SVT diskuterar självfallet flera namn på det här stadiet, och just nu är det nog inte ens någon som har fått en förfrågan. Men Eric Saade är ett namn som har nämnts ofta i diskussionerna, säger en källa inom SVT.
- Han är ung, snygg och förknippad med Melodifestivalen. Hans namn har nämnts vid flera tillfällen, säger en annan källa med insyn i branschen.
Enligt Eric Saades manager Tomas Lingman har någon förfrågan inte gått ut från SVT. Men han menar att det är ett prestigeuppdrag.
- Om vi skulle få förfrågan är det så klart något vi skulle överväga. Det är ett smickrande uppdrag.
Enligt Christer Björkman, producent, pågår just nu arbetet med att definiera vilken ton SVT vill ha i programmet och vilket sorts programlederi som behövs för detta.
- Vi definierar först vad vi vill göra för program, och sen utifrån det går vi specifikt ut och frågar människor. Det är så vi brukar göra.
Oprövat kort
- Om det blir en, två eller tre programledare är inte så avgörande utan det är mer om att hitta rätt. Vi är på väg där.
Om Eric Saade som programledare säger Björkman:
- Han är ju ett helt oprövat kort, men han är otroligt charmerande och gör sig väldigt bra i rutan. Jag skulle inte kunna se något hinder, men om det är den vägen vi kommer att gå är lite tidigt att uttala sig om.
Andra namn som kan bli aktuella för att leda Melodifestivalen är enligt förhandssnacket Malin Olsson och Måns Zelmerlöw.

 

Källa

Källa


Postat av: Mooaaah

åååh hoppas verkligen att han får vara det! :D :D :D

2012-09-28 @ 16:40:35
URL: http://moahceciliaclaire.bloggplatsen.se/

Kommentera här nere!

Ditt namn:
Kommer du tillbaka?

E-postadress: (ser bara jag)

Har du en blogg?

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0