Eric gör comeback i Melodifestivalen



Så gör Eric Saade comeback i Melodifestivalen

I morgon gästar fjolårets vinnare Eric Saade finalen av Melodifestivalen 2012. Och den svenska hjälten får betydligt mer plats än hans föregångare.

När de tidigare melodifestivalvinnarna besökt Globen året efter segern har det varit för att dela ut sångfågeln och sjunga en refräng från sin vinnarlåt. Eric Saade får betydligt mer uppmärksamhet än så.

I morgondagens program har han med sig sex dansare och bjuder på ett spektakulärt medley, där han sjunger delar ur sina senaste två låtar, "Hearts in the Air" och "Hotter Than Fire". Som en del av showen hissas Eric rakt upp i luften.

"Gör det på mitt sätt"

Enligt Eric själv var det viktigt att få göra något mer än att bara överlämna prisstatyetten. Som bronsmedaljör menar han att han förtjänar en större plats i programmet än så.

– Det känns inte så Eric Saade att gå och lämna en fågel och gå. Folk som känner mig vet att jag står för entertainment. Jag tog Sverige till den bästa placeringen på tolv år, och ska jag göra entré här så ska den vara fet. Jag sa att jag kan lämna över fågeln men då ska jag göra det på mitt sätt.

En sista hyllning

Anledningen till att Eric får så stor plats i finalen är den bronsmedalj som han kammade hem i Eurovision Song Contest i Düsseldorf i fjol.

– Vi hyllar honom en sista gång som regerande mästare, säger Christer Björkman.

Med 185 poäng gav Saade Sverige den bästa placeringen på tolv år.

Tolkas av Helena

Med undantag av ett dansintro kommer Eric Saade inte att framföra "Popular" under kvällen – det gör istället Helena Paparizou. Med 25 dansare gör hon en extravagant show av vinnarlåten, som får helt nya kläder.

– Det blir spektakulärt, något man aldrig sett tidigare, säger Melodifestivalens producent Christer Björkman.


källa



Kommentera här nere!

Ditt namn:
Kommer du tillbaka?

E-postadress: (ser bara jag)

Har du en blogg?

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0